Poster sjabloon

Bij Monsterposter staan we voor 'snel' en 'eenvoudig'. Daarom bieden we je graag de tools om snel en eenvoudig jouw poster te ontwerpen. Met onze gratis poster sjablonen voldoet jouw ontwerp altijd aan de aanleverspecificaties. Zo wordt jouw goedkope posters altijd in goede staat en op tijd geleverd.


Download template

In het ZIP-bestand bevinden zich allerlei verschillende templates. Per formaat zijn er een INDD, IDML, TIF, en PDF bestand beschikbaar. Open één van de bestanden in jouw favoriete bewerkingsprogramma en volg de instructies die in het bestand staan beschreven. De bestanden hebben al de juiste afmeting waardoor je alleen nog maar de inhoud hoeft te plaatsen.


Download poster sjablonen (57,2 mb)


Poster sjabloon Direct poster bestellen

Poster ontwerpen

Uiteraard heb je voor jouw poster een bepaald ontwerp voor ogen. Met de poster templates is dit makkelijk te realiseren, alleen zijn er bij het ontwerpen van jouw poster enkele punten waar je op moet letten.

  • Let er op dat jouw afbeeldingen 300 DPI zijn, anders kan dit ten koste gaan van de kwaliteit.
  • Vergroot nooit foto's. Ook hierdoor gaat de kwaliteit van de afbeelding achteruit.

Nog geen ideeën voor jouw ontwerp? Bekijk onze inspiratiepagina.

Poster ontwerpen tips

Opslaan als ..

Let op: voordat je de template opslaat, verwijder of zet de laag 'Instructies' op onzichtbaar.

Bij Monsterposter.nl kan je jouw ontwerp aanleveren als JPG, JPEG, TIF, TIFF en PDF. We adviseren je om het ontwerp op te slaan als PDF. Dit doe je door in Photoshop en InDesign op 'Bestand' en vervolgens 'Exporteren' te klikken. Je kiest een locatie waar je jouw poster wil opslaan, je geeft het bestand een naam en je kiest voor 'Opslaan als: Adobe PDF (.pdf)'. Daarna krijg je een pop-up in het bewerkingsprogramma. Hierin kies je voor 'Adobe PDF Preset: [High Quality Print]'. Nu kan je klikken op 'Save PDF'.

Poster maken gratis